SNEEUW, woensdag  16 januari 2013

Zo'n mooie witte wereld vroeg er om verkend te worden, maar veel verder dan deze postbus kwam ik niet vandaag, het was berekoud...
ik sta hier tegen Weerseik aan, en kijk zo eens even de Pluto Ploegdijk in en besluit dat ik in het geheel geen zin heb de kou te trotseren. Zelfs de Eik was koud
de sporen van iemand die tegen een boom aan had gestaan, zichtbaar in de sneeuw
ik besluit nog wel even het pad sneeuwvrij te maken als ik thuis kom
dat had nogal zin, zo'n afdek ding, maar toen ik de sneeuw van de auto had geveegd, was die dermate schoon, dat ik meteen besloot naar de Lidl te glijden met het ding, om te fourageren.  En omdat dit natuurlijk een wandelverslag van niks is, hieronder  allemaal leuke dingen waarmee je je kunt vermaken

Om te beginnen, een recept om zelf wasmiddel te maken, voor 20 ct of zo, en dan heb je weet ik hoeveel liter, ingestuurd door A te R.  (ps, ik heb geen rasp...)

Recept:

40 gram Sunlightzeep (gewoon te koop in de supermarkt)

40 gram huishoudsoda

2,5 liter water

Pak een rasp en rasp de Sunlightzeep (40 gram) in een steelpan. Voeg hier een halve liter koud water aan toe. Verhit dit al roerende tot het zeep is opgelost in het water en voeg hierna de soda toe. Doe de substantie in een emmer en voeg twee liter warm water toe. Een dag of nacht laten staan tot de zeep een harde glibberige substantie is geworden. Overscheppen in bakken met deksel.

Tip: als je het mengsel in de emmer goed doorroert kun je het ook meteen in afsluitbare bakken doen en in de bakken laten opstijven.

Dosering

200 ml. voor een volle wasmachine. Tip: gebruik een groot theeglas om het wasmiddel mee te doseren.Het wasmiddel kan gewoon in het doseerbakje van de wasmachine.

Tip: gebruik een scheutje schoonmaakazijn als wasverzachter.

TIP; doe een etherische olie voor geur erdoor.

http://www.genoeg.nl/handig/huis/zelf-wasmiddel-maken
En toen ik die site eens opzocht zag ik ook nog een bespaartip van 1820 euro per jaar, als je tenminste betaalde poetshulp in huis hebt. Betaalde poetshulp vind ik wel een luxe die elke vrouw zich zou moeten gunnen en nu hier te vinden, is, maar dit hieronder is ook leuk voor mensen die graag lijstjes aanleggen zoals ik en toch geen 1820 euro per jaar over hebben.

Voorbeeld van een opruimschema:
Dagelijks: korte opruimronde, aanrecht leeg en schoon, plus klus naar keuze
Maandag: wc's schoonmaken
Dinsdag: bedden verschonen, beddengoed wassen
Woensdag: douche, bad, wastafels schoonmaken
Donderdag: wc's schoonmaken
Vrijdag: overal stoffen, stofzuigen
Zaterdag: keuken extra inclusief vloer

Dit is in een half uur per dag te doen, dat is 3 uur per week. Draai een muziekje erbij en zing mee. Gebruik het schoonmaakwerk om je hoofd even leeg te maken. Een hulp in de huishouding kost tussen de 10 en 14 euro per uur. In de grote steden zijn ze duurder. Neem een gemiddelde prijs van 35 euro per week. Dat is 1820 euro per jaar.
Dan nu, het grote kruidenpad-patch-experiment, hoofdstuk 1,2 & 3
Een tijd geleden zette ik een advertentie voor detox kruidenpatches hier op de site en vroeg aan Suze wat ze er van vond. Gunst, zei, ze, die kunnen we zelf wel maken. Aldus zijn we aan de slag gegaan. Dat ging (bij mij) als volgt.
Ik trof bij de Zeeman in Belgie deze slippers aan voor 1,99 euro en die vond ik wel geschikt om het bed mee in te nemen, want detox kruidenpatches moet je aan de voetzool plakken. 
Ik pak twee van die theezakken, doe er heermoes en brandnetel in, stop ze in de sloffen, en het voelt alsof ik op vleugels loop. Enfin, ik ermee naar bed.
De volgende dag: geen slof te bekennen. Echt niet, zelfs achteraan het bed onder het dekbed niet, dus die moesten er achter gevallen zijn of zo. Maar ja, ik was te beroerd om het dinsdagritueel van beddenverschonen toe te passen.
Twee dagen later, er komt opeens een slof boven water, halverwege het bed..... maar... zonder kruidenzakje.... wat een raadsel zeg...  De dag erop: slof nummer 2 komt opeens boven water, met twee kruidenzakjes erin...... een nog groter raadsel; wat mijn voeten s nachts uitspoken, ik weet het niet hoor. In ieder geval waren het de verkeerde sloffen, ik had de Spaanse sloffen moeten kopen van de  Zeeman, voor 1 eurootje meer...

Dus ik vertel dit verhaal aan Suze, die dan een heel verstandig eigen experiment had gedaan met tamme kastanjeblad:

uitleg van hoe ik de kruiden-pads heb aangebracht,.......
Eerst knipt je van de rol keuken-afdek-plastic 'n stukje af wat je denkt nodig te hebben. Het moet groot genoeg zijn om over het rondje heen op de huid vast te kunnen plakken,....dus niet te klein afknippen.
Daarna  het watten-rondje ( zo'n cosmetica schijfje van de DA drogist of van de Hema of zo) dopen in het kruiden aftreksel of in iets anders,.....en die dan op je huid leggen waar je maar wilt,...daarna leg je het stukje plastic eroverheen en plak het op je huid vast.

Gisteravond heb ik het op de Lever-streek geplakt,...heerlijk geslapen,...nou, is dat lekker slapen niet bepaald nieuw,... dat doe ik altijd wel hoor,  maar het werd er dus ook niet minder van,...tja iets kan ook niet heerlijker dan heerlijk worden dus tja.

Op dit punt snap ik eigenlijk even niet wat dat plastic doet, en snap nog niet eens dat dat over een wattenschijfje gedrenkt in een nat aftreksel van de kruiden moet...  dus geduldig legt Suze uit dat je het natte wattenschijfje natuurlijk op de huid doet, dat afdekt met plastic en vastplakt. Dat lijkt allemaal heel logisch, maar ik heb alleen koffiepads in huis en geen wattenschijfjes.
Dus ik verzin weer eens wat anders.
Hoofdstuk 3:

Ik maak wat slappe kruidenthee en besluit dat het kruidenzakje dan meteen een kruidenaftreksel is wat je natuurlijk ook als kruidenpatch kunt gebruiken. Ik heb nog een breed zilvertape (Lidl 1,99 euro) in huis, en plak het kruidenbuiltje ergens rond de nierstreek (niet dat ik weet waar die zit, maar guldenroede is goed voor de nieren) en ga er vrolijk mee naar bed. Ideaal toch? Gewoon kruidenzakjes op je lijf plakken. Maar we zijn er nog niet, want dit tape gaf na een paar uur een enorme irritatie, dus ik heb het in de nacht verwijderd. Ik geef toe dat het gebruikte kruidenbuiltje er niet echt appetijtelijk uitziet op de foto:-) Maar het kan nog gekker hoor als je toch gaat experimenteren....  komt van Suze, de homeopathie ten top: Die natte kruiden kunnen volgens mij ook worden vervangen door natte tabak!,...koffie,....suiker ,... koriander,.....alcohol,.....

dan heb je ook nog je eigen merk.
Hoofdstuk 4 volgt vast wel een keer als we onze experimenten verfijnd hebben:-) Naar aanleiding van al die kou tijdens de wandelingen stelde JvE voor om net te doen of je op poolexpeditie gaat en je daar dus op te kleden. Wel, dat doen we op de volgende wandeling en om in de stemming te komen: 
terug naar de index - volgende poolexpeditie
en voor ulla popken liefhebbers: bij een orderwaarde van 39,90 euro kun je 10 % korting claimen (tot eind van de maand) met de kortingscode : NIEUWJAAR2013, KLIK HIER Voor de fashionpage met Ulla Popken
.


.
Make a Free Website with Yola.