DERDE WINTERWALK , donderdag 17 januari 2013
De derde winterse walk ging over hetzelfde pad als de twee snowwalks van vorig jaar, maar nu maar eens in omgekeerde volgorde

Deze Douglas had geen last van de kou, en gaf warme energie!

Eenmaal door de poort heerste er een serene rust in het bos, slechts verstoord door vliegtuiglawaai
na de meditatieboomstam (buiten gebruik) komen we kunst tegen
ik loop slechts tot de drie Heilige Dennen die weer een fantastisch hoge energie gaven en keer dan weer om, omdat dit het mooiste gedeelte van het pad was en ik vandaag geen zin had in lelijke dingen. Terug op de Dwarsweg zie je dat die ondanks het verkeer nog steeds wit was (dat was zaterdag niet meer zo, zondag is er opnieuw sneeuw voorspeld:-(
Thuis zie ik een roodborstje op het keiharde brood,  wat de volgende dag nog helemaal verdwenen was ook. Had ik al verteld dat ik een blauwe IJsvogel gezien heb? In de tuin van Hugo afgelopen zondag!

In the meantime heeft A te R het wasmiddel gemaakt (zie recept bij 2e winterwandeling onderaan) en geeft nog de volgende tips

Bij het afkoelen is het handig af en toe even te roeren. De hoeveelheden in het recept geven een dikke pasta, ik heb deze weer verwarmd en er een halve liter extra water bij gedaan. En etherische lavendelolie voor het geurtje, maar sunlight zeep ruikt van zichzelf ook al lekker fris. Misschien is dit ook wel te maken met welke andere zeep dan ook.

Zo heb ik voor 1 euro 2,5 liter vloeibaar wasmiddel. Hiervan is per was 200 ml nodig. Bij hard water zou ik er een klein scheutje schoonmaakazijn bij doen, dat doe ik sowieso voor gekleurde was en dat ruik je niet na wassing in je kleding.

Dit betekent dat ik 25 wassen kan doen voor 1 euro, per was 4 cent. Dat is wel wat anders dan 30 cent of meer bij wasmiddelen die je koopt.


Hoofdstuk 4 van het Kruidenpatchexperiment:

Bovendien had ze nog een tip: Als ik een tip mag geven over kruidenbuiltjes of pads op je lijf plakken? Plastic of alufolie zou ik niet aanraden als dat je huid raakt. Zitten foute stoffen in. Je kunt een koolblad er op doen en dan een gaasje  met leukoplast. Werkt perfect.

Maar ja, ik was eigenwijs, en zette thee van brandnetel en braamblad, twee ontgifters, heel slappe thee, twee theezakjes, en daar knipte ik het papiertje van af, wrong ze even uit, en legde ze toen in mijn rubberen crocs. Vrolijk sopte ik daar een flink aantal uren op. Terwijl ik ondertussen genoot van het inmiddels gefabriekte  prei-knoflooknat van de wandeling van gisteren en het gevoel had dat dat laatste erg goed voor me was en nog wel eens wat zou kunnen doen ook. Ik heb gewoon drie grote preien klein gesneden en in 1 liter water gekookt, geen zout of zo, en drie knoflookteentjes fijngehakt en er door gedaan.  (Daarna heb ik vis met prei gegeten:-)

De theezakjes in de crocs, wel, het voelde niet fijn, ik heb trouwens ook niet zo'n geloof in de medicinale kracht van zonnatura kruiden moet ik bekennen, en dat was eens maar nooit weer. Op naar experiment 5 met koolblad want de pleisters heb ik al gevonden en een groene kool van 2 maanden oud met geel blad heb ik ook nog in de keuken:-)

.
.
Make a Free Website with Yola.