Naar de workshopeik in Ampsen, vrijdag 6 juli 2012

Er staat abusievelijk op het kaartje donderdag, dat krijg je als je er van die rare ritmes op na houdt, helemaal buiten de kalender.  Vannacht bereidde ik wat horoscopen voor in de kamer en opeens komt er parmantig een bruin muisje langs de kant gewandeld.... het lijkt wel of die welkoopmuizenvanger het gewoon niet DOET. Sterker nog, toen ik vanochtend opnieuw in de kamer kwam ontdekte ik bewijs dat het muisje, die me klaarblijkelijk aan de tafel had zien zitten, op de  tafel geweest was! Dat is de eerste keer dat ik dat merk. In het keukenkastje lijken ze niet meer te komen. Zouden ze iets aan elkaar doorverteld hebben?   Nadat ik weekendshopping had gedaan, met de auto, parkeerde ik in Ampsen want ik had de Jupiter-in-Tweelingen eik van gisteren sowieso al beloofd even contact op te nemen met de Hoofd-Workshop Eik nadat ik hem gisteren geconsulteerd had...

Kijk, als ik er niet van die rare werktijden op na zou houden, zou zo'n kantoorruimte wellicht nog het overwegen waard zijn, maar nu sla ik het aanbod over.

Deze eik op het kruispunt groet ik altijd even, als ik het vergeet groet hij mij namelijk.

 Dan ga ik het kerkepad in, wat zo heet omdat kasteel Ampsen en de Gudula kerk van Lochem in een rechte lijn staan (aangetekend op het kaartje).

De 300-jarige oude Eiken langs dat kerkepad heten officieel "de Apostelen", maar hier is al weer een apostel gesneuveld.

het zijn echt knotsen van bomen, bij die linker zie je de heilige Geest er gewoon om heen zweven.

ik vlei me er eens even tegenaan en voel een weldadige energie. Ik ga niet met hem in gesprek, dat bewaar ik voor workshopeik.

dit is 'm dan, Workshopeik (de bovenkant) 

Dan ga ik tegen zijn stam aan staan en steek van wal. Over hoe ik gisteren een Eik tegengekomen was en die Eik vervangend workshop eik gemaakt had en of hij dat goed vond maar dat  hij eens even mee moet helpen. De energie wordt heel sterk bij de voeten, ik krijg de indruk dat hij mijn wensen helderder gegrond wil hebben, met meer voeten in de aarde, dus ik visualiseer vervolgens heel exact wat ik wil. Heel traag, maar gestaag, neemt hij de voetenenergie mee naar boven (ik voel dat langs mijn ruggengraat). 

Dan zie ik dat het bankje onder  de Schrijvers-Rode-Beuk gerepareerd is. Gelukkig. 

Hier de workshopeik vanaf het bankje. Ik krijg opeens de geest en besluit op de terugweg langs de Praxis te rijden of ze ook de gewenste muizenvallen wellicht hebben en ik vraag me af of ik zo iets ook aan een eik kon vragen:-)  Als ik terug langs de workshopeik loop, ervaar ik tijdens het lopen een douche van energie over me heen. Dat is me al heel vaak gebeurd. Maak ik op de heenweg contact met een Eik, herkent íe je op de terugweg en laat dat echt wel weten.  Bovendien fluistert hij opeens dat hij ook wel twee dingen tegelijk kan en dat ik inderdaad maar naar de Praxis moest gaan. Ik kijk hem aan en zeg hem dat hij volgens mij wel 100 dingen tegelijk kan:-)

Bij de Praxis bleek een ongelooflijk welwillende en aardige man te zijn die de hele winkel met me door is gegaan op zoek naar de juiste muizenvallen, maar het enige wat ik er ontdekt heb, is dat ze dezelfde soort als die van de Welkoop hadden. Tja. 

terug naar de indexpagina - volgende wandeling 

Nog meer Jupiter in 2, ingestuurd door A te R : hier een pdf-je met een humoristische tekst van iemand die beweert op zijn 10e al verlicht te zijn geraakt. Hij organiseert ook regelmatig Ayahuasca trips dus daar kan het ook aan liggen:-). Maar ik vind zijn referenties naar de huidige cultuur, teksten die de jongere generatie vast aanspreken. Matrix Guerilla- Lars Faber -pdf download

Make a Free Website with Yola.