Zon/Uranus wandelingetje en andere zaken, zaterdag 18 februari 2012

Hier probeer ik de zon te fotograferen maar daarom heet deze wandeling niet de Zon/Uranus wandeling, dat komt nog.  De zon wou er trouwens ook niet echt doorkomen vandaag.

Ik had mijn auto geparkeerd op de Duinenweg, dat is deze weg dus.  Lokaal in hetzelfde gehuchtg als waar de Moonlodge staat dus.

en dit was het doel. Met een grenzeloos optimisme heb ik een makelaar gecontacteerd, die me trouwens nog terug moet mailen of bellen, met de vraag of hij de Moonlodge wil verkopen. Er niet bij nadenkend dat de gemiddelde woningzoekende een hypotheek nodig heeft die op recreatieve woningen niet bepaald loskomen bij banken. Maar in april heb ik Jupiter transit op de Maan en vandaar dat grenzeloos optimisme dus.

Er moet dan wel wat nieuws komen natuurlijk, en ik had een interessant hutje gevonden op het internet, gelegen op de Zondreef nummer 10. Het getal 10 is een Uranus getal, en nu snap je waarom deze wandeling Zon/Uranus heet.

Op zich zag die Zondreef er wel aardig uit als je niet naar rechts keek en de zooi zag die het eerste huis in de tuin verzameld had, lekker aso.

en dit is dan het hutje, met een leuke veranda erbij. Het zag er prima uit, helemaal geschikt voor mijn doel. En de prijs is geen tikfout.  Vandaar dat ik eens ben wezen kijken. Voor dat bedrag zou ik daar best willen zitten. Helaas pindakaas, het hutje staat er zonder vergunning.  En de boetes konden nog wel eens oplopen..... tot het drievoudige van de vraagprijs... Maar ik dacht zo, ik ga eerst eens even kijken voor ik daar nadere informatie over opvraag:-)

De dreef eindigt bij een ander aso stel vol zooi in de tuin en loopt dus dood. Voor 25.000 euro vind ik het hier wel prima, maar voor veel meer wil ik er voor geen goud zitten:-) Nee, dan gaan we naar plan B, een veel beter plan eigenlijk:

Een echt huis waar je maar zo de natuur inloopt, Annemie gaat hier volgende week aan de wandel voor een inspectie, want het huis ligt in het Limburgse heuvellandschap in NL

Een huis zonder tuin, godzijdank, maar ook met een leuke Amerikaanse porch buiten. Aan de binnenkant ziet het er voor de verwende koper niet uit, groen sanitair enzo, heel jaren zeventig, maar als het functioneert kan ik er niet mee zitten. Ik ben handig met de verfkwast, verder ook niet trouwens:-) En het huis is ruim zat. En goeiekoop. Vol met nieuwe wandelgebieden in de omgeving  om te verkennen. Het huisnummer is 9, dat is trouwens een Saturnus getal, maar a la, ik heb Ceres in Steenbok staan, de asteroide van huis en haard dus het moet maar.

deze foto stond ook op de site van de makelaar bij dat huis, maar waar zich dat bevindt weet ik niet. Ik vind het in ieder geval gaaf. En nu maar duimen dat ik de Moonlodge snel verkoop en inderdaad een gaaf huis vind, bv het bovenstaande!. Dan hebben we nog het nodige in de aanbieding

 In de eerste plaats gaan we eens even naarSan Francisco, de foto's hieronder zijn allemaal foto's genomen in New York maar wel van de LUCHT, elk vakje is een volgende dag!

Vervolgens hebben we nog een tip van A te R, die overigens op 14 januari op een niet nader genoemde wandeling ergens in de buurt van Bredevoort dit leuke kapelletje nog tegenkwam;  maar mijn nieuwe notebook geeft namelijk als hij op de wifi stand  staat zo'n afgrijselijke energie dat zelfs ik er buikpijn van krijg, na slechts 1 minuut, maar daar valt wat aan te doen volgens dit artikel, je kunt wifi ook op de laagste stand zetten:

http://www.enlighteningmedia.nl/?p=1791

Onlangs discussieerden A te R en ik te L over allerlei onzinnige belastingen, en ze heeft er eens een aantal op een rijtje gezet:

ONZINNIGE BELASTINGEN

Zuiveringsheffing  omdat u afvalwater afvoert naar de riolering.

Ingezetenenomslag voor beheersing waterpeil of waterkering, beheer dijken.

Verontreinigingsheffing voor het lozen en de zuivering van afvalwater en oppervlaktewater in sloten en rivieren.

Waterschapslasten (dat is verontreinigingsheffing en ingezetenenomslag samen)

Rioollasten-rioolheffing, voor het lozen van afvalwater op gemeentelijke riolering  Ja

Vastrecht huur watermeter

Waterbelasting (6% van je verbruikte water…. )

Watersysteemheffing Met de opbrengst van de watersysteemheffing houdt het waterschap het grondwater en het water in sloten, rivieren op peil en worden de kosten van het beheer en onderhoud van dijken, watergangen etc. betaald. 

Tot slot: stuurde C te Papendrecht nog een leuk artikel van Niburu, al weer een flinke tijd geleden, een site die ik meestal links laat liggen, maar dit artikel is erg goed en zeer geschikt voor mensen met een te hoge bloedsuikerspiegel zoals ik, waardoor ik weer besef dat ik toch meer citroen door het eten moet doen


Eenvoudige strategieën om de bloedsuikerspiegel op peil te houden

  • Gebruik citroen: Het citroenzuur in citroen helpt als buffer voor de opname van suiker in het bloed. De antioxidanten en mineralen in de citroen helpen de insulinesignalering en de leverfunctie te verbeteren en stabiliseren de bloedsuikerspiegel.
  • Gebruik appelciderazijn: Azijnzuur in azijn vermindert de glykemische respons op een gemiddelde koolhydraatrijke maaltijd met 31 procent. In een studie werd een koolhydraatrijke maaltijd met een een glykemische index van 100 teruggebracht naar 64. Appelciderazijn levert enzymen, probiotica en mineralen die de bloedsuikerrespons verbeteren.
  • Consumeer gefermenteerd voedsel: Het gaat dan bijvoorbeeld om kokosnoot kefir, zuurkool, augurk en kimchi. Rauwe gefermenteerde zuivel omvat yoghurt, kefir, amasai, gefermenteerde wei en rauwmelkse kaas. Deze levensmiddelen hebben een natuurlijk zuur dat de opname van suiker door het bloed terugdringt en ze voorzien het lichaam van enzymen, probiotica en andere bioactieve voedingsstoffen die de bloedsuikerrespons verbeteren.
  • Gebruik kaneel: Kaneel verbetert de spijsvertering en de gevoeligheid van insulinereceptoren. Het weerhoudt enzymen er bovendien van insulinereceptoren te deactiveren. Kaneel bevat ook een extreem krachtige antioxidant die ontstekingen helpt voorkomen die celmembranen en insulinereceptoren beschadigen.
  • Multivitaminen en chroom: Multivitaminen voorzien het lichaam van mineralen en B-vitaminen die van essentieel belang zijn voor de bloedsuikerbalans. Chroom produceert en activeert de koolhydraat transporter GLUT-4. Chroom activeert GLUT-4 doordat het molecuul zich van het binnenste van de cel naar het celmembraan beweegt. Dit opent een raam in de cel zodat glucose naar binnen kan stromen. Vervolgens kan het worden omgezet in energie terwijl de bloedsuikerspiegel daalt naar een stabiel niveau.

terug naar de indexpagina - volgende wandeling

.

Make a Free Website with Yola.