Paddestoelen en fungi vallen onder het teken Schorpioen. Het fenomeen van osmose trouwens ook. Het was deze paddestoel gefotografeerd op de Holterberg bij een stapel omgezaagde bomen die me er alert op maakte dat fungi zo in osmose leven met hun gastheer, dat ze de kleurelementen ervan als kameleons overnemen:, deze foto heeft trouwens de Deventer krant gehaald, ingestuurd door W (10 januari)

Funghi op verdord hout:

fungi op verdord hout met groen mos

funghi op een half verdorde berkenstam:

De berkenboomzwam:

idem in close-up

mos bekertjes

De douglasspar fungi! De stam van de Douglas is herkenbaar aan de kurkachtige schors. Dit is net "jonge kurk", deze zwammen, zeg nou zelf:

Hieronder de kleur die de funghi aanneemt van de bemoste beuk. Zie hoe op de foto rechts, linksonderaan, het groene mos meer is en daadwerkelijk de schimmel nog groener kleurt!

rechts: een rommelboomstam met rommelfungi in Drente, mei 2012

hieronder funghi op oude Eikenstammen (Paasberg, Lochem, juli 2012) , dit doet wel vermoeden dat de rommelboom hierboven ook een eik is (was).

hieronder: zwammen op landgoed 't Enzerinck, Vorden, 30 augustus 2012
De prachtige roosvormen op deze oude en dode beuk hebben slechts de overeenkomst met de boom, dat deze zelf ook een kunstwerk is geworden. Landgoed den Bramel, Vorden, september 2012

kijk, zo zien houtsnipperfungi er uit, een bende houtsnippers die al meer dan 2 jaar in de voortuin liggen, met inmiddels allemaal dennennaalden erop, en dan krijg je dit tapijt (30 september 2012)

 en helemaal achter in de tuin waar ik de resten uit het vuurpotje heb gegooid, groeit houtskoolfungi....(11 oktober 2012)

beukenblad fungi in de boswachterij Ruurlo aan de Haarweg in Ruurlo, 24 oktober 2012
in een dode oude Beuk op landgoed Den Bramel, Vorden, november 2012
fungi op een rotte stam...
.
In een bos aan de Vordensebinnenweg in Lochem, 11 maart 2014
.



















.
Make a Free Website with Yola.