Haarmuehle, Alstaette, Duitsland, woensdag 22 januari 2014
.
.
Na een wilde rit, de  grens over naar Duitsland, kwamen we aan bij de Haarmuehle, om een wandeling echt letterlijk rond de grens van Duitsland/Nederland te maken in een schitterend natuurgebied.
.
.
Er hoort ook een restaurant bij, en daar reserveerde ik voor onze avonddis, alvorens we aan de wandel gingen.
.
Het eerste wat je tegenkomt na de Beek zuidwaarts te zijn overgestoken is een heilig sparrenbos, dat zoals altijd, en nu ook, al energie uitzendt als je er alleen maar langs loopt.
.
Op de hoek volgde een bankje, het lijkt wel of men even op mij wacht daar.
.
.
Dan steken we de beek weer terug over noordwaarts, het bordje vermeldt dat het hier om een Commiezenbrug gaat. Dat is de douane, het gebied hier was vroeger een enorm smokkelgebied.  En ook profiteerden sommigen van ons van goedkopere drank, benzine, en wortelsappen in Duitsland:-)
.
.
Het zien van het stromende water onder de brug belooft weer dat de dag gaat stromen. Na de brug komen we in Nederland, in natuurgebied Witte Veen.
.
.
alwaar we over een volgend bruggetje lopen, maar niet over water.
.
.
Loop ik nu al weer achteraan? Ja, want ik ben mooie plaatjes aan het schieten.
.
.
Nu moet je weten dat ik de eerste twaalf jaar van mijn leven hier in de buurt gewoond heb, en wandelingen rond Buurse associeer met JENEVERBESSTRUIKEN, die overal zeldzaam worden, maar wat heb ik er veel gezien in deze omgeving nu, geweldig! (Nergens een jeneverbes te bekennen, dat dan weer niet:-)
.

.
Ook in dit gebied bevinden zich nog oude bomen en boomconstructies.
.
.
tjonge zeg, liep ik hier opeens voorop??
.
.
prachtig is het hier!
.
.
er is zelfs een groepsbankje. Niet dat iemand daar gebruik van wilde maken hoor.
,
.
we gaan rechts af en trekken noordwaarts verder.
.
.
aan bankjes geen gebrek hier, altijd een goede zaak. Ik had besloten dat ik in plaats van in Zuid Limburg wel in Buurse wil wonen, alleen is er niets te koop.
.
.
Inmiddels waren we, wederom rechts afslaand, op de Markslagweg aangekomen zoals je ziet.
.
.
Alwaar een bord stond in een volkomen onleesbaar brabbeltaaltje.
.
.
Hier kunnen we weer naar rechts, langs het Pieterpad.
.

 .

ik vind ze echt prachtig, jeneverbesstruiken. En ik weet al waarom ik voorop liep: de dames waren vergeten rechtsaf te slaan en moesten terug, achter mij aan:-)

.

.
Kijk nou toch, rechterfoto dan, dat is wat je noemt WARE VRIENDSCHAP!!
.
terwijl deze twee tegen een boom aanstaan, maak ik een foto van alweer een bankje met rechts vaag in beeld, een bijzondere steen.
.
.
van mevrouw vorig leven in Griekenland, kun je haast niet zien dat ze tegen de bijzondere steen aan staat, van mevrouw vorig leven in Rusland rechts, echter wel. Waar de steen voor diende, geen idee, maar hij gaf een mega energie!
.
.
En na deze bijzondere wandeling, die we twee dagen later nog eens dunnetjes over zouden doen, ging de rit weer (tijdelijk-) huiswaarts, alwaar Sopheen de salade voor ons had klaargemaakt!
.
.
Youtube video┬┤s direct online naar MP3 converteren: KLIK HIER
(je moet dan als je de linker video zou willen converteren wel eerst even naar youtube zelf gaan en op DELEN klikken voor de code en de code die er staat vervangen door de jouwe. Daarna downloaden.
  
Make a Free Website with Yola.