EXTERNSTEINE VAN DE ANDERE KANT, TEUTOBURGERWALD, dinsdag 24 juli 2012

Inmiddels heb ik ook de fotos van M1 en zijn de voorgaande twee wandelingen daar ook nog mee verluchtigd, vooral op de Externsteine 1 wandeling tref je ondermeer nog een compilatie van foto's die M1 van bovenaf de Externsteine toen ze die beklommen had, nam.

Vandaag begonnen we op dit punt hierboven nadat de ochtendhemel me al behoorlijk geïnspireerd had, terwijl ik op het terras zat in alle vroegte. Ik was namelijk verder aan het lezen geslagen in "De Leeuwenvrouw" en kwam bij astrologische passages aan en opeens wist ik de naam voor mijn nieuwe beroep, het zou niet eiksjamaan of eikmedicijnvrouw worden. Maar hoe ik met dat eikensjamanengedoe onder een nieuwe naam geld moest verdienen als het een beroep moet worden.... opeens dacht ik, ik ga van mijn eigen opleiding voor dat nieuwe beroep al wandelend in "gesprek" met eiken een boek maken!  Dat betekent vanaf nu dat een aantal pagina's een toegevoegde tekst zullen krijgen: een hoofdstukje in dat nieuwe boek, te beginnen met deze wel zeer bijzondere wandeling.

We begonnen op dit leuke pad bij de P van het kaartje rechts, dat omgekeerd getekend is aan normale kaarten.  We zouden nu naar de Externsteine wandelen en de rode route lopen.

Al snel besluiten we van het pad af te wijken en het bos in te gaan, het woud zag er betoverend mooi uit. M2 mocht ook mee vanwege zijn fans

we begonnen met een heilig Sparrenbos, waar, echt waar, de energie je al verheft als je niet eens een boom aanraakt, en er gewoon langsloopt. Je voelt het onmiddellijk, althans wij wel, alletwee op het zelfde moment.

 ik herinner me helemaal niet meer dat we over een beekje moesten, maar erg moeilijk was het niet zo te zien, alhoewel, als ik deze foto bekijk die net binnenkwam, heb ik er toch even over gedaan om te kijken hoe ik dit avontuur aan zou gaan (zou Annemie zeggen) :

en dan nu, van hetzelfde beekje, mijn allermooiste foto ooit:

verkoopinformatie van deze foto vind je onder "hoofdstuk 3" :-)

Nadat we eens even een boompje aandeden, waarover meer in het boek (link volgt hieronder), hielden we een zuiveringsmeditatie op dit bankje (waarover meer in het boek:-)

M1 was geprikt door een daas en plukt hier hondsdraf om er over uit te wrijven zodat de jeuk weggaat, en dat ging íe ook.

als we uit het prachtige bos komen gaan we verder door het bos maar nu via een asfaltweggetje, waarover meer in het boek:-)

er zit vast een geheime gang in de rotsen hier en rechts wijst M1 aan dat we het gele weggetje aan het lopen zijn.

dan komen we weer bij de Externsteine aan, op de linker steen hebben we nog even gebivakkeerd, er kwam een mevrouw langs: "Ah da haben wir die Hollaenderinnen wieder mit der gut aufgezogener Hund!"  Klaarblijkelijk was er nog iemand twee dagen achter elkaar hier aan het spazieren.

Dan nemen we plaats op de Externsteine, M1 op de ene, ik op de andere waarvandaan ik ook nog wat kiekjes neem. Ik ga innerlijk in gesprek met een wolf, bij de medicijnkaarten de Leraar, heb de grootste lol ermee, maar het wolvenverhaal staat ook al in het boek waarvan de link verderop volgt:-)

Van wolf krijg ik een leuke nieuwe opdracht voor de terugwandeling, waar we al snel stuiten op een eveneens erg leuke externsteiner Boscirkel!

M2, hier rechts:-) werd knap duizelig van de energie van de middensteen, ik ervoer niet eens al te veel energie hier in de cirkel, niets om over naar huis te schrijven in ieder geval . M2 zei dat de cirkel in spiraalvorm gemaakt was, ze traceerde de noord-opening en ging daardoor naar binnen

we komen een of andere raar gebouwde inham tegen, de ene foto komt uit het ene fototoestel, de andere uit de andere:-)

achter dat uitbouwsel bevindt zich een als reuzenduidendpoot verklede dode boom, ik vond het maar een griezelding en de inham niet prettig. M2 echter wel, die was heerlijk aan het rollen op zijn rug

Als we  weer doorlopen zie ik drie kleine steentjes bij elkaar liggen, die ik pak, een stuk lichter dan de externsteine. Ze gaven echter geen energie, en waren dus  geen echte Externsteine. Ik besluit ze weer af te staan. Terwijl M1 links verwonderd is over de omvang van deze grove den, leg ik de drie steentjes op een uitstulpsel van de boom rechts en weet je wat? Ook al wogen de steentjes drie keer niks, ik voelde me letterlijk een stuk lichter toen ik dat gedaan had, vreemd maar waar. Klaarblijkelijk weegt een schuldbesef fysiek zelfs zwaar want de drie steentjes waren misschien wel door iemand anders neergelegd:-)

M1 duikt het bos links in omdat die boom haar roept en laat mij in eerste instantie aan mijn lot over terwijl er een wolf aan komt, haast niet te zien op de foto.. maar het bijbehorende verhaal en een betere foto staan in het boek... link volgt onderaan:-)

de wolf, nog een keer, terwijl ik tevergeefs probeer dekking te zoeken bij een boom.

hoofdstuk 2: boskunst  en bossport

tot slot moeten we nog een diepe afdaling maken om weer in de gewone wereld te landen:

in de video van vandaag iemand die niet bang is voor wilde dieren (video ingestuurd door A te Nederland)

Tja, dan hebben jullie nog de link tegoed voor hoofdstuk I van het boek-in-wording: op de site zelf staat een mogelijkheid om contact op te nemen, ik ben namelijk heel benieuwd of zo'n boek commercieel haalbaar zou zijn, of het interessant genoeg is en een breed publiek zou aanspreken.  Dus schroom niet je ongezouten mening te geven. Rechts boven staat SKIP AD, waarschijnlijk, want ik heb er nu al een commercieel iets op gezet, SKIP ad betekent: advertentie overslaan:-)  KLIK HIER

terug naar de index - volgende wandeling: Der Silberbach 

de advertentie over paardenmelk (Equilac) bij huidproblemen is verplaatst en kun je terugvinden op de Andere Ads pagina (er staat psoriasis op met koeieletters).

..

Make a Free Website with Yola.