Kasteel Hackfort, dinsdag 29 april 2014
.
.
ik heb er al vele landgoed-Hackfort wandelingen op zitten, maar vandaag zouden we na een zorgvuldig bestuderen van de juiste aanrijdroute, dan toch eindelijk het kasteel zelf te zien krijgen.
In Lochem bespraken we onder het genot van een paar kopjes senseo met gelukskoekjes eerst nog de komst van de dame in het geel, alsmede de geneeskracht van savoyekool en ik vroeg me af of je die soort, die je in NL al nauwelijks kunt kopen, ook ergens biologisch of zonder kunstmest en pesticiden kunt kopen. Waarop Emeen prompt zei dat ze die wel even voor me ging kweken...in haar nieuwe moestuin. Op deze pagina kun je alles vinden over de geneeskracht van savoyekool.
.
.
Het zag er vanaf de parking al meteen prachtig uit (het aanrijdadres: Baakseweg 10, Vorden).
.
.
Niet te geloven zeg, naast de trouwens wel bijna uitgebloeide meidoornbloesem, bloeit de eerste vlierbloesem al!.
.
.
Hier kun je lezen hoe de dames Hackfort het kasteel en de landgoederen nagelaten hebben aan Monumentenzorg.
.
Tijdens het weekend moet je hier vast niet zijn, want het was nu, op deze niet eens zonnige zonsverduisterde dinsdag al tamelijk druk. En in het weekend kun je het dorsmolenhuisje bezichtigen (alsmede de watermolen).
.
.
De rode route was 3,5 km, de groene 5 km, en de gele ging om het kasteel heen en was 1,5 km. We besloten om met de gele route te beginnen:-)
.
.
Al snel kwamen we bij de slotgracht waar de lelietjes van dalen in de bloei stonden.
.
.
en we gaan even van het pad af om deze wonderbaarlijke constructie op de gevoelige plaat vast te leggen. Gevoelige plaat, nu snap je waarom fotografie onder Neptunus valt. (En ik, met Venus in Vissen in het 3e huis van korte wandelingetjes, het zo leuk vindt om de wandelingen te fotograferen, en die vervolgens met Neptunus in 10, aan de wereld te tonen:-)
.
.
Dan komen we bij het waterrad, en zien het kasteel van de voorkant, en met diezelfde Vissen in het 3e huis maak je dan de meest wonderlijke zaken mee:
.
.
zoals daar zijn een heusche Zwarte Piet achter de limo. Ik spotte hem toen hij voor de limo stond maar was niet snel genoeg met de camera. En dat in de maand april...
.
.
dat gevalletje rechts is een restaurant waar aan de achterkant mensen zaten te koffieleuten, maar wij hadden al genoeg gekoffieleut.
.
.
Dus we lopen het pad rechtdoor in.
.
.
er waren flink wat vrijwilligers aan het werk in de moestuin van het restaurant.
.
.
dan krijgen we een blik op de andere hoek van het kasteel.
.
.
de schapen hier begonnen afgrijselijk krijsend te blaten, maar dat komt vast omdat
.
.
omdat ze kleintjes hadden, inclusief een Tele-2 Zwart Schaap.
.
.
Als de volgende hoek van het kasteel zichtbaar wordt doet Emtwee ook even stoer in het weiland, op veilige afstand dan.
.
.
De koeien lagen er vredig bij, en zo vonden wij de hele sfeer op deze wandeling ook; het bordje had bij deze 1,5 km route gezegd dat het een vriendelijke wandeling was, en dat was het ook. Op de kruising naar links stond nog een vriendelijk ouden-van-dagen-bankje:-)
.
.
Het bankje was te nat naar de smaak van Emeen die de dennentopjes eens even inspecteert. We wandelen door en krijgen een blik op de zuidkant van het kasteel.
.
.
dan wandelen we een leuk bruggetje over. Zoals je kunt zien.
.
.
en komen vervolgens in het meest vriendelijke deel van de wandeling, hetgeen ook te maken kan hebben met allerlei leuke witte bloemetjes langs het pad.
.
.
er loopt ook nog een vriendelijk watertje langs, echt, alles was even vriendelijk op deze zonsverduisteringsdag:-) Waar alleen Sinterklaas de kluts kwijt lijkt te zijn geweest.
.
.
waarom Emeen hier het gras in loopt weet ik even niet, oh ja, vanwege een bepaald onbestemd bloempje.
.
.
Rechts het onbestemde roze klokje, en links een 8 persoons bankje, waardoor deze route geschikt lijkt voor een workshopje. Moet het niet alleen een wildplukwandeling worden denk ik, want de wildplukwandeling workshop gepland op Koningsdag trok welgeteld 1 aanmelding, die zich ook nog weer afmeldde:-) En het moet niet in vakanties en in weekeinden, anders is het hier te druk..
.
.
Kijk aan, de oostkant van het kasteel komt in beeld.
.
.
Dan passeren we nog 1 keer de slotgracht..
.
.
En besluiten de volgende keer de 3,5 km wandeling te doen. Even geestelijk op voorbereiden, op zo'n eind:-)
.
..
  
Make a Free Website with Yola.