De Lijsterbesroute annex Bramenplukwandeling, donderdag 31
.
juli en de vier wandelingen er na tm maandag 4 aug. 2014

.
.
Op Donderdag (31 juli) gingen we bramen plukken in het lokale bos (Noordheuvel).
.

de oogst was behoorlijk!
Ik pluk ook wat lijsterbessen. De astrologie ervan staat hier. En niet alleen de astrologie zie ik wel, ik zou er nog meer moeten verzamelen om acuut een lijsterbesmoesje van te maken voor mijn zielige darmen momenteel.  Maar deze liggen al te drogen voor het commerciele project dat in januari van start gaat of anders voor mijn hese stem in de winter:-) De albumpagina staat hier.

Gedroogde lijsterbessen.


Gunstig voor de stembanden, tegen heesheid.


Gebruik: neem 8 gedroogde lijsterbessen en kauw die over 12 uur verdeeld op. Doe er heel lang over, over dat kauwen en spuug de bes daarna uit. Neem dan de volgende.

© sacred herbs –


.
De linkerfoto is door mijn camera gemaakt en vertoont wazige vlekken, de reden dat ik vrijwel alle foto's van deze walk heb weggemieterd. Het is trouwens een foto van de appelboom geplant door mijn zusje een tiental jaar geleden die stikvol zoete pruimen zat dit jaar!! :-) Maar eerst eten we bramen met slagroom...
Mijn camera was dus kapot (dacht ik) maar de foto's van de volgende wandelingen zijn merendeels om die reden ook weggemieterd. Een aantal hoogtepunten:

Vrijdag 1 augustus: het Amandinaklooster
.
.
even showen: Esseen heeft een nieuwe kraag op mijn witte tuniek genaaid (de oude was kapot), gemaakt van een oude sjaal, sjiek he? Maar vandaag ging ze met de bus terug naar NL, dus M2 en ik zwaaien haar uit.
.
Daarna gaan we aan de wandel bij het (voormalige) Amandinaklooster.
.

.
vrijwel alle foto's zijn dus weer weggegooid, maar de linker hierboven is de tamme kastanje die "mijn vriendje" is en die ik wederom de groeten deed. Moet je eens kijken wat een bende orbs er rond zweven! Rechts is de draaibeuk veel verderop in het bos.
We vervolgen met

Zaterdag 2 augustus: het Marialabyrinth, Wernhout
.

.
Ondanks de slechte kwaliteit foto's moet ik toch even laten zien wat een weelderige paarse bloemenzee (agapanthus oftewel de liefdeslelie) er naast het laantje met de sequoia's was ontstaan, dat was de vorige keer nog niet zo.
.
.
Ik deed een consult met iemand, die eerst het labyrinth moest lopen gefocused op een bepaalde planeet in haar horoscoop, en daarna bespraken we het een en ander op een bankje in het sequoia laantje. Dan gaan we meteen door naar:
.
Zondag 3 augustus: het Groot Schietveld.
.

.
Het gebeurt me niet elke zondag dat God langs komt sjezen. Dus toen God parkeerde vroeg ik de bestuurster of ik een foto mocht maken (zie het nummerbord).  Dat mocht. Als ik maar niet aan de politie zou vertellen dat ze hier parkeerde, midden op het Groot Schietveld. Wat ook niet mocht, is gaan waar ik ging, want ik zag me toch een bende koningskaars. Het was even klauteren op verboden terrein, maar zeer de moeite waard! Koningskaars maakt deel uit van een recept tegen longemfyseem en andere longklachten, het heet "Jeffrey"s Lung Formula en staat in zijn boek over medische astrologie dat ik cadeau kreeg van Esseen. Dit is de formule, die ook tegen astma helpt.

Gebruik gelijke delen gedroogde koningskaarsbloempjes, gedroogde ecchinacea, en gedroogde hyssop. Vul er een jampotje half vol mee  en doe er daarna olijfolie (of een andere olie) in tot het jampotje vol is. Afsluiten en twee weken laten staan.  Zeef de olie daarna.
Dan snijd je 1 partje knoflook in kleine stukjes, en doet die in olijfolie (een half jampotje of zo), maar nu in een pan en laat het 30 minuten zachtjes sudderen.
Dan meng je de twee olien: 3/4e van het kruidenmengsel met 1/4 van de knoflookolie, doet  het in een donker glazen potje en zet het in de koelkast. Het blijft twee jaar goed.

Dosering:

25 druppels per dag, 3 keer per dag, op de tong.

Jeffrey zweert dat zijn vader ermee van longemfyseem is genezen, alhoewel niet in dit boek.
.
.
op het verboden stukje van de koningskaars tref ik zowaar het zeldzame guichelheil aan, een minuscuul rood bloempje (bestaat ook in blauw). Rechts de oogst aan koningskaarsbloempjes  (midden) die nu te drogen liggen. We gaan door naar:


.
Maandag 4 augustus: de Kattenstaartroute, Schutsdijk in Wuustwezel

.
.
Hierboven de Schutsdijk, die achter de Aldi ligt (ik stond gewoon geparkeerd op het terrein van de Aldi). De paarden stonden langs het pad naar links, waar ik in ging, maar wat doodliep.
.
.
De astrologie van de kattenstaart vind je hier. En de albumpagina hier.

Kattenstaart


Enorm antibiotisch, & hypoglycemisch, samentrekkend en tegelijk verzachtend.


Specifiek: kan veilig ingezet worden bij chronische diarree, enteritis, dysenterie, spastische colon of prikkelbaar darm syndroom. Bij koorts, constipatie, tyfus en hepatitis. Ook bij overmatige menstruatie en interne bloedingen. Het kruid kan de bloedsuikerspiegel normaliseren.


Gebruik: Kan zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Overgiet wat blad met een kopje kokend water en laat 5-7 minuten trekken


© sacred herbs – Gorssel


Toen ik het woord prikkelbaar darm syndroom las hierboven wist ik het meteen: dat is waar ik last van heb! en dat betekent dat ik de kattenstaart direct voor mezelf ga gebruiken en niet droog voor de commerciele verkoop:-)


Na wat gemauw van mijn kant, het opnieuw opladen van de camera, de batterij er in en uit doen, keek ik eens naar de lens. En opeens dacht ik, tjonge, dat is het natuurlijk. Met een klein zeepsopje heb ik de lens heel voorzichtig schoongemaakt en de wonderen zijn de wereld nog niet uit, de camera doet het weer, kijk maar:
.
Het beeld is weer helder! Met dank aan mensen die me een oude camera wilden geven die het nog deed, en aan mensen die met memorycards wilden komen.
..
  
Make a Free Website with Yola.