Domein "De Poppelaer", St. Job, dinsdag 13 mei 2014
.
.
Vandaag kwamen we terecht, toen het eindelijk ophield met regenen, in domein "De Poppelaer", in St Job. Ik had eerst An opgehaald, en daar flink koffie gedronken omdat het was gaan plenzen buiten. En An, die net als ik in de Moonlodge, ook vrijstaand woont tussen de dennenbomen, en ik hadden zo een gesprek over "woongenot". Haar zoon, van een andere generatie uiteraard, had verteld dat mensen die belangstelling zouden hebben voor de Moonlodge, de grond wilden kopen, het hutje wilden slopen en er iets nieuws op wilden bouwen. Maar dan mag je wel een ton extra meebrengen. Hoe zit het met de mensen die tevreden zijn met wat er al staat, en hoe zou het met hun woongenot zitten als ze zich niet zo diep in de schulden zouden hoeven te steken? Daarover mijmerend, en indachtig het Jupiter onderzoek dat we aan het uitvoeren zijn, wat er op neerkomt dat mensen elke twaalf jaar van hun leven in principe een cyclusje naar boven spiralen, volgens de 7 chakra's, kom ik op het volgende:

WOONGENOT.
---------------

*Van 0 tot 12 jaar moet je ego opgebouwd worden en dan wil je graag speciaal gevonden worden. In die jaren is het geweldig als je een eigen kamer krijgt, het liefst een grotere dan die van je broer of zus, want dan ben je speciaal.

*Van 12-24 jaar zijn vriendjes belangrijk, en ook vriendinnetjes, om met hen over je vriendjes te kletsen (dan wel andersom). Dus wil je de mogelijkheid hebben de zolder pimpelpaars te schilderen om feestjes te geven, of , kun je niet wachten op kamers te gaan.

*Van 12-36 jaar zit je in de "verover-de-wereld en Kijk Mij eens" fase, en dan betekent woongenot de nieuwste geinstalleerde keuken (doet er niet toe of het met peperdure leningen is noch dat je er ooit kookt, waar je natuurlijk geen tijd voor hebt). En een inrichting op afbetaling geheel volgens het standaard RTL woonmagazine programma (oid).

*Van 36 tot 48 jaar verandert er wat: je innerlijke hart roert zich, en je zit in de fase van conflict tussen innerlijk en uiterlijk. Volg je je hart, dan hou je eens op met al die te hoge schulden en wil je wonen waar je iets volgens je hart kunt doen. Of een eigen praktijkruimte hebben bijvoorbeeld. Indruk maken op de buitenwereld hoeft niet meer.

*Van 48 tot 60 jaar lonkt de vrijheid. Dan wil je in de Moonlodge wonen:-)
Nu is het jammere, dat ik geloof ik een vergissing heb gemaakt, mogelijk heb ik op de diverse computers diverse horoscopen van mezelf met lichte afwijkingen of zo. Want nu ik op een XP zit die ik 518 dagen niet had gebruikt, blijk ik pas vanaf april 2015 Uranus transit op het IC te hebben, terwijl ik dacht dat het in juni al zo ver was.  Het hutje van de buren staat nu ook op immoweb, zelfde hoeveelheid grond, het ziet er van binnen veel beter uit, maar ze hebben maar 1 slaapkamer. Voor 130.000 euro. Ik heb maar eens even mijn prijs aangepast, 5 minuten daarna meldde de koopster zich. Die overigens helemaal niet wist dat ik de prijs aangepast had. Het is zeer de vraag of ze een hypotheek krijgt. Ze woont hier in de buurt, gehuurd, en heeft wel haar zinnen gezet op de Moonlodge. Ik ben met haar aan de wandel geweest op deze wandeling ( de vrouw met het hondje).

*Van 60 tot 72 jaar woon je hoe dan ook in het Paradijs op Aarde. De natuur spreekt je steeds meer aan en je vindt het hier op aarde geweldig.

*Van 72 tot 84 jaar begin je eens te denken aan het een beetje opruimen, weggeven en weggooien, per slot kun je niets meenemen naar de andere kant.

.
we gingen maar eens aan de wandel. Het stikte van de brandnetels, waarschijnlijk omdat hier ook stikveel honden uitgelaten worden, maar op de terugweg heb ik er wel degelijk wat van geplukt.
.
.
Er zijn hier ook interessante wortelstelsels te bewonderen.
.
.
Hier plukte ik wat braambloesemknopjes (gemmotherapie) en heb er al een tas thee (Vlaams) van gedronken.
.
.
Mooi he, die kronkel.
De weg waar we op uit komen was nogal slipperig, dus we gingen het e.v. pad naar rechts weer in.
.
.
waardoor we er achter kwamen dat het hier Domein De Poppelaer heet.
.
.
Al snel komen we een bankje tegen bij een grasveldje, maar dat was natuurlijk zeiknat, dus die sloegen we over.
.
.
Deze eik vroeg ik eens even te helpen met de verkoop van de Moonlodge en vervolgens de aankoop van de ....pineapplelodge??  (in NL). Hij vond het maar een zware bevalling, dus toen zei ik, oke, dat in NL vraag ik wel aan een NL eik, als jij nu de verkoop van de Moonlodge regelt, dat bestel ik hierbij graag bij je. Hij had me gehoord. Zei hij. Nou, de volgende dag kwam er dus al een koopster zoals je hebt kunnen lezen.  Waarop ik de wintereik hier in de tuin samen met de koopster hulp vroeg vandaag bij het regelen van haar hypotheek. En hij vond het eveneens een zware bevalling. En zei eveneens dat'ie me gehoord had..
Daarna liepen An en ik lekker te zweven al verder wandelend, tenminste, ik vond het lekker, An werd een beetje draaierig van Eik:-)
.
.
Het dalkruid kan echt wel van de rode lijst af.
.
.
en dan eindigen we met foto #22: een dode boom.
Het werd per ongeluk een korte wandeling, maar wel heel erg verfrissend en lekker om even gedaan te hebben!
.
..
  
Make a Free Website with Yola.