Wildenborch, zaterdag 22  maart 2014
.
.
Emeen wist nog van vorig jaar dat er ongelooflijk veel bosanemoontjes stonden op landgoed de Wildenborch dus wilde daar nu in bosanemoontjestijd opnieuw heen. Ze had het bijgeloof over bosanemoontjes nog niet gelezen, en wordt alleen maar vrolijk van die bloempjes. Tenminste, als ze hun kopjes niet laten hangen, want het was een grauwe dag, zonder veel zon.
Het eerste wat ik langs de waterkant tegenkom zijn notabene pinksterbloemen!, en zuring, allemaal verdwenen in mijn stamppotje gisteren.
.
.
Terwijl wij al op weg waren en de eerste bosanemoontjes op foto vastleggen, is emtwee nog niet van plan te komen. Het is zaterdag-wasdag- op de boerderij erachter.
.
.
Er waren ook hele veldjes vol speenkruid te bewonderen (gele bloemetjes), waarvan de blaadjes VOOR de bloei eetbaar zijn. Nu dus niet meer. Het pad wat we liepen had een nieuw vloerkleed gekregen.
.
.
Een waterhoen in het mooie watertje, zijnde de slotgracht.
.
.
Dan verschijnt er een vijfhoekige orb in beeld... en aangezien je op de kleine foto vast niet gelooft dat het een orb is, heb ik dat stukje er maar eens uitgeknipt, als jij denkt dat het wat anders is, hoor ik het graag...
er was wel even wat zon hier, maar de zon is ook niet vijfhoekig en wat doet'íe in de bosjes..

.
de volgende veldjes met speenkruid. (Geneeskrachtig tegen aambeien).
.
.
Foto's vanaf het linkerpunt bovenaan op het routekaartje.
.
.
dan steken we de slotgracht over via een bruggetje. (Wat een nodeloos commentaar van mij he?)
.
.
Kijk, daar zijn emeen en emtwee al over het bruggetje heen, om nog even door te gaan met dat nodeloze commentaar. Ik word getroffen door de mooie mosrand.
.
.
Het is hier echt wel heel mooi. Rechts weer de maagdenpalm waarover je heel wat wetenswaardigs kunt lezen op de hondsdonkpagina.
.
Ha, een bankje naast het onbemande pipovoertuig.
.
.
en bij een hele partij maagdenpalm (foto 22), en vlak bij het uitzicht op de Wildenborch. Strategisch neergezet dus, dat bankje.
.
.
dan komen we weer flink wat in slaap zijnde bosanemoontjes tegen.
.
.
ik heb werkelijk geen idee wat ze hier aantoont. Rechts een beuk met flaporen. Die zal het wel gehoord en onthouden hebben.
.
.
we steken de slotgracht weer over.
.
.
tjonge wat een rode outfit.
.
.
voorzichtig over het ietsiepietsie stromende watertje.
.
.
een rijtje flink geknotte wilgen van twee kanten belicht.
.
.
de dotterbloem! Wetteljik beschermd in Nederland.
geknotte bomen die op mensen en kandelaars lijken.
.
Een dikke laag wolken zoals je ziet. Wel, we hadden ongelooflijk geluk. Toen ik goed en wel thuis  was en Emeen waarschijnlijk nog in de auto onderweg naar huis, begon het toch te plenzen, niet normaal meer.

Youtube video´s direct online naar MP3 converteren: KLIK HIER

Toegevoegd aan de sacredwalks shopping pagina: de schoenenreus
..
  
Make a Free Website with Yola.