SOLAAR 2014 in BUURSE /Duitsland/Lochem
.
Het was al laat, of vroeg, als je wilt, toen mijn solaar inging voor het jaar 2014. De laatste dag van een workshop in Buurse, en 7 mensen waren al naar huis vertrokken en hadden al een lied voor me gezongen. Ik had geweigerd al hun cadeautjes uit te pakken, want ik wilde die op de solaardag zelf uitpakken en dan de tijd noteren.  Met zo'n solaar als de bovenstaande kan een mens namelijk wel wat extra goede impulsen gebruiken. Miss Plutonia had me onder het toeziend oog van Jupiter aan de nachtelijke hemel echter al wel een geweldig goede duiding gegeven voor Saturnus op cusp 2. Ik was namelijk van plan om na mijn solaar terug te gaan naar een koolhydraatarm dieet omdat mijn bloedsuikerspiegel te hoog is. Volgens haar zou Saturnus in 2 kunnen betekenen, in  Schorpioen dan ook nog, dat mijn normen en waarden stikvol discipline zouden zijn, het komende jaar. Het plan lag er toch al en tot nu toe klopt het ook nog. Bovendien heb ik met die Maan in Schorpioen nauwelijks honger. Ik moet even eten zo nu en dan omdat het nu eenmaal moet. Maar geen lekkere dingen meer zoals we de hele week in Buurse hebben gegeten:-)

Min solaardag was dus van 0.53.36 uur op 24 januari tot 0.53.36 uur op 25 januari. In die 24 uur voltrokken zich allerlei geestige en leuke dingen, het ging er behoorlijk vrolijk aan toe moet ik bekennen, ondanks de overmaat aan Steenbok en Saturnus energie, mogelijk omdat Jupiter oppositie de Venus/Pluto conjunctie stond.

Ongeveer een kwartier voor de tijd ging ik in meditatie omdat het nu eenmaal een goed moment is om te mediteren en de innerlijke zon-conjunctie waar te nemen. In de horoscoop zie je de Zon in het Noorden staan en ik ging met mijn rug naar het Noorden zitten. Meteen ervoer ik een geweldige warme energie-stroom, later hoorde ik dat er mensen mee-gemediteerd hadden! Precies op het solaarmoment zelf, ervoer ik deze keer, merkwaardig genoeg, geen extra zonne-impuls, maar ik had een ademloze staat bereikt, en had dus geen lucht meer. Daarom besloot ik uit de meditatie te gaan. En ging toen slapen.
Ik werd, om onbekende redenen al na ongeveer een uur wakker, om 1.58 uur.

Jan van der Velde heeft een keigoed programma gemaakt, om alle gebeurtenissen die tijdens de 24 uur van je solaar gebeuren om te zetten in data van het jaar. Je kunt het natuurlijk ook met de hand doen, maar waarom zou je.
Zijn programma is te vinden op  de CHTA org site: het solaardagboek (lees de instructies goed).

9 februari 2014
Dat moment van weer wakker worden komt dan overeen met zondag 9 februari. Symbolisch een dag van wakker worden. Overigens is het zo dat het er meestal rustig aan toe gaat in de perioden dat je slaapt tijdens je solaar, en de dingen altijd gebeuren als je wakker bent, ook over het jaar heen genomen dus,.
Ik besloot trouwens dat de reden dat ik wakker werd, was omdat ik honger had, ik ben een van die mensen die beter slaapt op een volle maag:-) Het enige wat ik in de slaapkamer had liggen was 86% pure chocola dus daar begin ik aan te knibbelen en zet de laptop aan. Het was toen 2.13 uur.
Behoorlijk opvallend: tot en met 8 februari had ik heel weinig en steeds minder energie, en opeens, op 9 februari blaakte ik er weer van en heb een lenteschoonmaak gehouden in de kamer. Tussen het computerwerk door dan.

13 februari 2014
Tegen die tijd is het donderdag 13 februari. In mijn email ontdek ik op "diezelfde dag" dat ik voor 75 euro superfood mag uitkiezen omdat ik een prijs had gewonnen. Tot nu toe staat de solaar aardig in het teken van voeding:-) De lopende descendant van de astroklok staat dan conjunct Jupiter.
Ik ga weer naar bed en word dan om 6.57 uur wakker.
in de werkelijkheid van de alledaagse 13 februari 2014-werkelijkheid, gebeurde er niets noemenswaardigs deze dag of rond deze dagen.


26 april 2014
Tot 26 april behoort mijn komende jaar dus relatief rustig te verlopen want 6.57 uur komt overeen met 26 april.

17 mei 2014
Sophia had de ontbijttafel al gedekt en de eitjes al gekookt, en men vangt opnieuw een Er is ER 1 JARIG song aan.  Om 8.22 resp 8.23 uur, hetgeen dus 17 mei is.
Dat is goed nieuws want tijdens dat weekend hou ik een workshop in Bladel, die begint op 17 mei.

18 mei 2014
Even later, om 8.24 uur, wordt me een uitgestelde betaling van 20 euro overhandigd van Leontine+ ik bedoel, als je dan niet aan solaarmanipulatie doet door ergens heen te reizen, kun je altijd nog proberen iets aan die Saturnus op cusp te doen door mensen te vragen te wachten met betalen tot je solaar ingaat:-) En op 18 mei ga ik betaald worden voor de weekendworkshop in Bladel.

CADEAUTJES:
cadeautjes die iemand op zijn of haar verjaardag (solaardag wel te verstaan) ontvangt, kunnen heel symbolisch zijn voor het komende jaar. Ik was maar wat blij met niet alleen de cadeautjes, maar ook met de mogelijke symboliek ervan. Het begon al bij het ontbijt.
.

19 mei 2014
Op "maandag 19 mei" ontvang ik allerlei leuke wensen in een leuk doosje van de hele groep, en blijkt er ook nog een barnstenen ring in te zitten, gemaakt door Leontine. Die past Sophia wel, maar mij niet en ik begrijp dat Sophia hem overneemt en ik een nieuwe krijg:-)
Helaas krijg ik vette belastingaanslagen op 19 mei.. maar een dag later is mijn nieuwe ring klaar en MOOI  dat die is, niet te geloven:22 mei 2014
Op donderdag 22 mei pak ik het volgende cadeautje uit, een heerlijk ruikende luxe zeep van Miss Plutonia, met de leukste wensen. Miss Marple zegt: dat je wel kunt zien dat Miss Plutonia van luxe kwaliteit houdt (ze heeft Maan in Leeuw), en ik ben blij met de zeep.


23/24 mei 2014
Dan volgt er, "op 23/24 mei" een geanimeerd ontbijtgesprek over Tintagel en Avebury , waarna ik het volgende cadeautje uitpak: Een prachtig geillustreerd astrologieboek met allerlei schuifjes en ronddraaiende cirkels, HEMEL OP AARDE geheten.
Dit is de dag (vrijdag 23 mei) waarop ik Brahmacharini Elvira te spreken krijg. Zaterdag 24 mei hebben we een leuke VAK vergadering.

donderdag 29 mei
Zoals altijd, na de hemel volgt de aarde, dus op "donderdag 29 mei" begonnen we met opruimen
dinsdag 3 juni
Op dit tijdstip, (09.30 uur) omgezet naar een datum in het jaar, ruimden we de kamers leeg, pakten de auto's in en je zou bijna denken aan een verhuizing. Ik kreeg erg veel hulp met inladen, en dat zou wel eens een goed voorteken kunnen zijn, mocht ik tegen deze tijd in de zomer de Moonlodge moeten leegruimen, in juni heb ik namelijk Uranus transit op het IC en je weet maar nooit of ik nog ga verhuizen in werkelijkheid!
dinsdag 10 juni
Om 09.55 uur ga ik afrekenen, bij de Pol hadden ze eerst niet door dat ik het totale bedrag al lang had overgemaakt en vroegen ze nog om 400,00 euro, maar dat was snel rechtgezet. Ik hoefde alleen nog maar wat lakenpakketten en de prijs voor het hondje te betalen.
vrijdag 13 juni
ik kom terug van de financiele afhandeling. en dan is het wachten op nog wat mensen om mee te gaan wandelen, te weten moeders en zuslief.
maandag 16 juni
Die arriveren om 10.18 uur. Dan rijden we met z'n allen opnieuw naar de Haarmuehle.
.

Zondag 22 juni
Voor we gaan wandelen gaan we echter eerst koffie met taart gebruiken in het restaurant, op zondag 22 juni dus.
In de maand juni is er geen sprake van een verhuizing in werkelijkheid, ik ben Lochem intern aan het verhuizen en opknappen.

Om 10.45 uur, 2 minuten later, is het nog steeds 22 juni en krijg ik een cadeautje dat me onmiddellijk doet denken aan de vele solaartrips die ik maakte met de geefster van het cadeautje op plekken rond de Middellandse Zee onder de heerlijk ruikende Eucalpytusbomen!
En dit hierboven zat er ook bij en is wel zulk goed spul (dank je wel!) want al sinds het nieuwe jaar had ik stankoverlast van het riool in de plee, op oudjaarsdag waren ze bezig geweest toen ik er niet was, bij de buren dan, maar die presteerden het ook nog om met een camera mijn rioolafvoer onder de grond te bekijken. Die was schoon. Zo schoon dat ik gewoon de stank van de buren binnenkrijg sinds die tijd. Dat wil zeggen, tot mijn nieuwe solaar want dit spul is zo goed, dat het nu naar kerstmis ruikt in mijn plee:-)
maandag 23 juni
Weer twee minuten later pak ik het volgende cadeautje uit: een prachtig stuk seleniet, gevolgd door een beschermengeltje (wat een geweldige symboliek voor een solaar!) om 10.48 uur en nog eentje, die echt prachtig is voor mijn Saturnus op cusp 2 in Schorpioen solaar: "echt goud" !! Alles eveneens op maandag 23 juni.
Op dinsdag 24 juni bezoek ik de Haarmuehle opnieuw met zuslief, ik heb dan een nieuwe LUNAAR.

.
.
Op maandag 30 juni
(11.15 uur) komt moeders erachter dat Gereen en ik op dezelfde kleuterschool in Enschede hebben gezeten. Welnu, dat was niet het enige dat Gereen en ik gemeen bleken te hebben, was wel tijdens de avond ervoor gebleken toen we Cheiron in haar horoscoop bestudeerden. Ze heeft er nog een leuk boekje aan overgehouden, de link volgt want die komt nu op een website,

Op woensdag 2 juli
begint de wandeling, die je hier na kunt lezen.
Om 11.50 uur en dat wordt woensdag 9 juli komen we langs een bruggetje en Miss Marple meldt dat ik het op moet schrijven maar ik ben vergeten waarom:-)


zondag 20 juli: (12.35 uur) zijn we terug van de wandeling en gebruiken een tweede cappucino, dat wil zeggen, voor mij de eerste, want die bleek zo goed te bevallen in dat restaurant, gemaakt zonder suiker en met gewone melk, dat ik er tegenwoordig thuis zo nu en dan ook aan begonnen ben die zo te maken.

ben op 20 juli vanwege de hitte compleet onwel geworden en alles er uit gegooid, hetgeen mijn dieet compleet op de kop zette (met gunstige bloedsuikerspiegelgevolgen)

woensdag 22 juli (12.40 uur) neem ik een 2e yoghurttaart als lunch, nu kon het nog want ik had besloten na mijn solaar een strikter dieet te gaan volgen, wat overigens nog steeds lukt en wonderen doet voor mijn bloedsuikerspiegel.

eet vrijwel nog niets, de dag van een nieuwe lunaar, (21 juli, Maan op cusp 8: bloedsuikerspiegel daalt , krijg Mailo te logeren).

op dinsdag 29 juli (13.09) ontvang ik 25 euro staat in mijn solaaraantekeningblocnoot, en al sla je me dood, ik zou niet weten van wie. Mogelijk omdat ik de lunch betaald had, en ook wilde betalen, en dit terugkreeg.

En dan gebeurt er iets bizars.


En dan gebeurt er iets bizars. Op woensdag 30 juli (de verjaardag van mijn moeder) krijgt Gereen de ingeving mij een boekje te sturen dat ze geschreven had naar aanleiding van gelijksoortige gebeurtenissen die we allebei in 1988-1989-daaromtrent, hadden meegemaakt, waar ons Cheirongesprek de avond ervoor aan gewijd was. Dat schrijft ze op een kaart "uit de serie De Seven Sisters (de Pleiaden). En daar schrijft ze ook op dat ze het daadwerkelijk op de post doet om 15.10 uur, en dat komt overeen met vrijdag 29 augustus, en dat is de verjaardag van niet alleen wijlen Ramses Shaffy maar ook van mijn vader...!!.ik krijg die kaart overigens de week erop pas, die mijn zusje komt brengen (die mijn post opgehaald had). Het boekje heet "Met de kracht van ongebondenheid, kantelpunten in een transformatieproces". Ik lees het die week daarop meteen in z'n geheel aan mijn zusje voor. Het begint als volgt:
Droom het leven en het antwoordt met een bizarheid die de stoutse dromen overtreft.
De angst voor de ongrijpbaarheid van het leven zelf verstart bij voorbaat alle pogingen tot.

Ik moet nog een foto maken van de Seven Sister kaart. Volgt dus:-) Terug naar de momenten waarbij ik wel aanwezig was:

op zaterdag 2 augustus
(13.25 uur) gaan we met drie auto's naar de Aldi in Alstaette omdat de Duitse Aldi's altijd heel prima goedkoop biospul hebben. Dit bleek wel een wat kleine Aldi te zijn maar mijn wortelsap hadden ze tenminste!

op vrijdag 8 augustus (13.50) nemen we afscheid van  M & A, die naar huis gaan en op
zaterdag 9 augustus (13.54 uur) afscheid van Emeen & Sopheen, want Miss Marple en ik gaan nog even touren in Alstaette op zoek naar een makelaar. Wel, dat bleek zo'n enorm groot boerengehucht dat er echt geen makelaar was en er leek ook niets te koop te staan. En zo rondtoerend aldaar was het ook niet echt een boeiende omgeving om in te gaan wonen (indachtig Uranus t op cusp 4  dat ik dit komende jaar heb).
Daarna rijden wij ook terug en alhoewel ik bedacht had dat ik Buurse e.o. dus wel leuk vond om te wonen, krijg ik het spaansbenauwd van Haaksbergen, waar we doorheen rijden, en haal ik opgelucht adem als ik de borden "Achterhoek" zie. Ik heb toch eigenlijk verder niks met Twente (niks meer, de geboortegrond is echt wel goed achtergelaten).
zaterdag 23 augustus (14.48 uur)
Als we gearriveerd zijn bij het station in Lochem alwaar ik Miss Marple afzet, krijg ik alweer verjaardagscadeautjes, beide uit Hongarije oftewel Boedapest afkomstig.
Bij de Secret Box hoorde een hele uitleg hoe die open te maken en toen ik het onlangs nog eens probeerde, lukte het me al niet meer:-) Maar ik heb voldoende aanwijzingen om het ding weer open te krijgen.. en er iets geheims in te stoppen:-)
Ah hier staat de uitleg al:

http://www.youtube.com/watch?v=QLOlipj64J8

op dinsdag 26 augustus (15.00 uur): arriveer ik zelf weer thuis, en pak de auto uit.

op donderdag 4 september (15.34 uur) maak ik een salade klaar

op woensdag 10 september (16.00 uur) neem ik een  powernap, waaruit ik

op donderdag 25 september (16.56 uur)  wakkergebeld wordt: Emeen vraagt of we de volgende dag kunnen wandelen (dat werd de Hackfortwandeling van zaterdag 25 januari dus). Vervolgens bel ik

op vrijdag 26 september (17.03) meteen moeders  en zeg haar dat ik Justin (jeetwee) meeneem op die wandeling de volgende dag.

op zondag 28 september
(17.09 uur) is de koffie klaar,en ga een "maandje of twee" aan het werk achter de computer, die natuurlijk begint met allemaal vrolijke verjaardagsmails.

op zaterdag 25 oktober (18.58 uur) maak ik mijn weekagenda, en daarna:

vanaf zondag 26 oktober (1900 uur) tot vrijdag 7 november (19.48 uur) de boel eens wat opgeruimd wat betreft al het spul dat uit de auto kwam en twee kaarsen gemaakt. (Voor mijn potkacheltjes).
(En aangezien ik een bar koude winter verwacht het  volgende seizoen, is de kans misschien wel groot dat ik in deze week in werkelijkheid de potkacheltjes opnieuw aan moet steken:-)


op maandag 10 november (20.00 uur) sla ik  nog even aan het bloggen, vermoedelijk gewoon op deze site.

op dinsdag 25 november
(2100 uur) soepje gemaakt en afgewassen

op donderdag 27 november (21.06 uur) - diner (soep dus:-)

van zondag 14 - zondag 21 december
: daily gemaakt en verzonden. Tjonge, doe ik daar "een week" over? :-)

van zondag 21 december tot vrijdag 2 januari: film gekeken, daarna naar bed. (van 22.40 onge veer tot 23.18 uur), en dan, als ik al slaap stuurt Miss Marple me een mail, die iets probeert te doen aan mijn Saturnus op cusp 2 in de solaar:

zondag 4 januari


23.38 uur
Lieve Joyce,

Je Soljaardag loopt nog tot 12.53 uur vannacht.

In dat kader heeft mijn Waterman op cusp 2 besloten om jou voor de grap een TIENTJE over te maken zojuist, laten we zeggen: voor 't rijden. :-)

Ja, ik weet 't, had misschien niet gehoeven, maar kijk: jij krijgt dus NU - noteer tijdstip van dit mailtje! - een bericht van een financiële meevaller EN je kunt het als het goed is OOK al op je rekening zien staan, ik heb het overgemaakt om EXACT 23.38 uur. En het stond meteen als ''afgeschreven en overgemaakt''. :-)

Dit chemische experimentje vond ik TE geinig om te laten liggen. Uiteraard wens ik als ''wederdienst'' op de hiermee corresponderende datum te vernemen of er ''iets financieel leuks'' is gebeurd in jouw leven.

Veel plezier nog!


Gaaf he? Ik heb wel het vage plan om haar dat terug te storten op haar soljaardag, maar wanneer was die ook al weer....

24 januari 2015: op naar de volgende solaar, en tegen die tijd weten we hopelijk wat er allemaal in werkelijkheid gebeurt is op alle symbolische momenten van deze solaardag!

En dan volgt er nu weer iets bizars.


Henriette, ook een Waterman, was 7 dagen later jarig en bleef dit jaar voor de verandering ook in Nederland (want die wil ook nog al eens op reis gaan voor haar solaar, waarschijnlijk moet je een Waterman zijn om zulke experimenten leuk te vinden). Wat er bizar aan is, is dat haar solaar krek dezelfde huizenindeling heeft als de mijne:


De Maan is al wel opgeschoven uiteraard, het is net Nieuwe Maan geweest in haar solaar. Ze schreef over haar verjaardag het volgende:

Ik heb een mooie dag gehad met volop zon. Mijn solaardag werd al aangekondigd op 29 januari door een ansichtkaart van een oom van mij. Een pagina vullende zonnebloem met Beterschap er op en een felicitatietekst binnenin. Dat is zijn humor. Ik begon al aardig in de stemming te komen voelde ik als ook het feit dat ik tijdig wilde voorbereiden om het allemaal te plooien (soepen en salades maken). Voeding stond ook centraal in mijn solaar opmerkelijk genoeg. Heerser van de ascendant in steenbok (sober en zuiver) in 3 opp Jup in Kreeft . In de morgen een ontbijter, in de middag een luncher die op het laatste moment afbelde en 's avonds mijn familie, de volgende dag een paar cursisten familieopstelling die ik ook een lunch bij mij thuis wilde aanbieden. In de nacht heb ik een paar email felicitaties ontvangen.
 

Toen ik opstond is het in de tijd gezien 19 mei 2014. Met een vriend heb ik ontbeten en daar uitgebreid de tijd voor genomen genietend van de mooie dag. Tegen de middag heerlijk getennist. Aan het begin van de middag kwam een vriendin onverwacht langs. Om 16.00 uur stapte ik in de auto om mijn moeder in Bennekom op te halen om naar het concert te gaan van het zoontje van mijn zus die paukenist is in een slagwerkorkest. Voordat het zover was zijn we naar mijn zus in Lunteren gereden waar ik voor haar gezin soepen had gekookt. Daarna het concert waarbij ik vooral genoot van het slagwerkorkest  met bewerkingen van Coldplay en good old Frank Zappa. Het fanfarecorps gaf in de 2e helft ook acte de présence, wat door de bank genomen minder mijn ding is. Om half 12 stapte ik in de auto om naar huis te rijden. Inmiddels regende het met matig zicht op de snelweg. Daarbij was deze solaardag  geschiedenis.
Opmerkelijke cadeaus: van een aantal mensen een paar stengels Amaryllis op water die inmiddels uitbundig bloeien.
Een knalgeel parasolletje met Lipton ice er op zonder voet (die volgt nog), appelbomen die gesnoeid werden die ochtend, een bouquet bloemen (kleur wit en zacht geel), white sage om te reinigen, geld en een stel ansichtkaarten. Voor een overzicht heb ik ene paar foto's toegevoegd.
Make a Free Website with Yola.